Медичне обслуговування
Медичне обслуговування у школі здійснюється фельдшером дитячої поліклініки Комунального Закладу Херсонської міської клінічної лікарні ім. О.С.Лучанського, спеціалістом I категорії Сиромятниковою Альбіною Валентинівною - стаж роботі у школі 26 років.
Медпункт працює з 8.00 до 15.00 щодня, крім суботи і неділі.
У функціональні обов’язки Сиром’ятникової А.В. входить:
- проводити під контролем лікаря профілактичні щеплення;
- туберкуліно-діагностику;
- надавати допомогу лікарям у проведенні медичних оглядів учнів;
- доводити до відома педагогічного персоналу результати медичних оглядів;
- здійснювати медичний контроль за організацією харчування, уроків фізичної культури, дотримуванням санітарно-гігієнічних умов навчання й виховання учнів;
- вести амбулаторний прийом хворих дітей;
- вести установлену Міністерством охорони здоров’я України медичну документацію;
- здійснювати облік та використання імунологічних препаратів, забезпечення холодового ланцюга при їх транспортуванні та зберіганні;
- вести облік медичного інвентарю, медикаментів, матеріалу для щеплень, стежити за їх поповненням;
- проводити санітарно-просвітницьку роботу.
На кожну дитину в школі заведена карта щеплень за формою ф-063 і медична карта ф-026, куди заносяться лабораторні дослідження, антропометричні дані дитини (ріст, вага тощо), медичні огляди, профілактичні щеплення і поствакцинальні реакції, довідки щодо хвороби і всі медичні маніпуляції, які проводяться дитині.
За графіком, затвердженим директором школи, здійснюється контроль за уроками фізкультури згідно з наказом № 518/674 від 20.07.2009 р. «Про забезпечення медико-педагогічного контролю за фізичним вихованням учнів у загальноосвітніх навчальних закладах».
Згідно з наказом кожен учень повинен отримати довідку у дитячій поліклініці за формою 086 1/о із указанням фізкультурної групи, враховуючи стан його здоров’я, за допомогою проби Руф’є.
Для дітей 6-10 років у школі організоване триразове харчування: гарячий сніданок, обід. Їжа подається тільки свіжоприготовлена, не залишається на другий день. Харчування знаходиться під моїм контролем. Кожний день я стежу за якістю продуктів, їх доставкою, терміном зберігання і терміном реалізації, технологією приготування їжі і якістю готових блюд.